Paradehusets verden

PARADEHUSET
ORANGERIET PÅ GISSELFELD

Paradehusets verden – Lad dig fortrylle

Det 320 m2 store orangeri er bygget i 1876 og blev præmieret af Europa Nostra efter en gennemgrivende renovering, der blev afsluttet i 2010, og som giver besøgende mulighed for en oplevelse i særklasse.

Overalt vokser der skønne vækster i bede, trækar og krukker. Liflig musik og rislende vand blander sig med blomster og blade i et eksotisk eventyr af farver, dufte og sanselighed.

Bliv forført af den eventyrlig stemning, hvor planter, arkitektur og sanseindtryk er i højsædet. Orangeriet på Gisselfeld ligger kun 45 minutter fra København og midt i “Destination Gisselfeld” på Sydsjælland.

Inde i Paradehuset

Under det skyggefulde japanmispel, Eriobotrya japonica står der en eklektisk samling af subtropiske planter i gamle potter og smukke trækar. Østfløjen huser en samling af kaktus og sukkulenter og her findes også et stort udvalg af duftpelargonier. Butikken er indrettet i det gamle potterum og er fyldt med uundværlige ting til haven! Gå på opdagelse mellem fristelserne i havebutikken med plakater, haveredskaber, duftpelargonier, bøger og andre gode sager til selvforkælelse eller gaveidé. Forkæl dig selv med nogle af de fineste haveredskaber vi får lavet i Østrig eller oplever et stort udvalg af urterpotter inkl. vores helt egen “Paradepotte” på første parket!

Vestfløjen huser den Engelsk tea-salon “Nattergalen” hvor der serveres et bredt udvalg af økologiske tea’er samt kaffe og kager.

Læs mere om “Nattergalen” her


Udenfor Paradehuset

Anlægget omkring Paradehuset byder på sin helt egen atmosfær med orangeriplanter i potter og kar samt inspirationsbede med stauder og roser.  Find en plads i sol eller skygge og nyd servering fra “Nattergalen”. Gå på opdagelse i det lille drivhus fra Vica som rummer en samling af spændende og unikke pelargonier og især duftpelargonier bl.a. “Tomentosum”, “Attar of Rose”, “Madam Nonin”, “Copthorn” … pebermynte og citron blander sig med roser og muskatnød – så kom bare igang med at dufte – for her er noget for en hver næse!