Orangeri butik

Orangeri butik

SENSOMMEREN ER HAVETID

stauder skal deles, løg skal lægges, buske og træer skal plantes!

Det er en fornøjelse at arbejde med lækre haveredskaber og Paradehuset har fået en frisk sending af skønne planteskeer, plantespade, plantegaffeler og helt særlige

“vintage tools limited edition” for dem der bare skal have det bedste!

Oplev de håndlavede haveredskaber fra Sneeboer i Holland og fra PKS Bronze i Østrig i denne pragtfuld sensommer.

skønne vandkande, potter samt art-objet – en forunderlig blanding af nyt og gammelt

Paradehusets orangeri-butik byder på udsøgte haveredskaber, kønne krukker, stilfulde trækar, klassiske haveornamenter i støbejern, håndlavede kurve, samt et bredt sortiment af havebøger, botaniske kort og havearkitektur kort og tryk … og naturligvis planter og især duftpelargonier! Vores haveelementer og tilbehør er til både ”yderen” og ”nyderen” med lidt til indendørs og lidt til udendørs … det rene eldorado for haveelsker!

havesakse, planteskeer, vandkande … alle uundværlige haveredskaber

Haveredskaber

Godt, robust værktøj af en høj kvalitet er en fornøjelse at arbejde med, og når redskabskurven er velforsynet med håndredskaber bliver det også en ren fornøjelse at ompotte sine planter.

Paradehusets havedesignere bruger først og fremmest håndlavede haveredskaber i bronze. Et mindre værksted i Østrig producerer de mest udsøgte redskaber i et blandingsmetal, hvor hovedparten er kobber med en legering af tin.

Bronze frigiver mineraler i jorden og forbedrer planternes vækstbetingelser. Bronze ruster ikke og patineres smukt. Håndtagene er af lindetræ som stammer fra PEFC-certificerede skove.

Redskabsserien er stor og udover håndredskaber til pottehaven findes rive, spade og kultivator til at lette arbejdet i dyrkningsgården.

hånddrejede potter skaber stemning i haven

Krukker i terrakotta

Krukker og kar er klassiske haveelementer, som forstærker den visuelle virkning og danner retninger i en have af mangfoldigheden. Havens stemning skabs både gennem de planter, man bruger, og de potter, som man vælger at plante i. Igennem historien har haven været det sted, hvor man viste, hvem man var, og hvad man holdt af. Man møblerede sin have med genstande til forlystelse og for at prale.

Trækar i hårdttræ

Træ er et godt materiale til planter, da det ligesom terrakotta er relativt porøst, så planternes rodnet kan få luft.

Trækar er overraskende holdbare, hvis de er lavet rigtigt og af den rigtige type træ og de bliver kun flottere med årene. Mange træsorter får en smuk, sølvgrå overflade, hvis de ikke behandles med olie eller træbeskyttelse.

Malede trækar er klassiske elementer i formelle haveanlæg, hvor man spiller op til arkitekturen med farver og detaljer.

Paradehusets trækar findes i flere faconer fra de mere traditionelle Versailles kasser til et moderne snit som passer til den minimalistiske have.